About

Λίγα πράγματα για μένα:

about me

Η μαγεία της φωτογραφίας με επηρέασε τόσο φυσικά, όταν κράτησα μετά από πολλή προσμονή την πρώτη μου ψηφιακή compact μηχανή, ανάλυσης 3.2 mp πριν από πολλά χρόνια. Οι βόλτες με φίλους και η χαρά που μου έδινε το να φωτογραφίζω από τότε, είτε για πλάκα στο δρόμο, είτε για να κρατώ αναμνήσεις, με οδήγησαν αργά αλλά με μαθηματική ακρίβεια στη χαοτική έννοια, που ονομάζεται φωτογραφική τέχνη. Οι ευχάριστες αντιδράσεις των φίλων και γνωστών με επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό και μου έδειξαν το δρόμο για να κάνω κάτι ακόμα πιο δημιουργικό φωτογραφίζοντας.

Πριν ακόμα αποφοιτήσω από το τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, εργαζόμουν ως δημοσιογράφος σε γνωστή εφημερίδα και στην τηλεοπτική εκπομπή του εκδότη της. Μετά τη στρατιωτική μου θητεία και μέχρι σήμερα εργάζομαι στον τομέα του internet γενικά και του διαδικτυακού εμπορίου ειδικότερα. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, φροντίζω να διευρύνω τις γνώσεις μου στη φωτογραφία με ποικίλης ύλης σεμινάρια, ενώ έχω φροντίσει να μάθω να χειρίζομαι τα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών. Επίσης, αρθρογραφώ όποτε αισθάνομαι την ανάγκη, σε διάφορα sites και blogs, συνδυάζοντας πολλές φορές την αγάπη μου για τη φωτογραφία με τον εξίσου μεγάλο μου έρωτα, το γράψιμο. Τέλος, έχω υπάρξει μουσικός παραγωγός σε διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς η αγάπη μου για τη μουσική και για την επικοινωνία, δε θα μπορούσαν να εκφραστούν με καλύτερο τρόπο.

Ως φωτογράφος, έχω συνεργαστεί με περιοδικά, blogs και sites, ενώ πολύ συχνά απαθανατίζω ιδιαίτερες περιστάσεις ανθρώπων, γάμους, βαπτίσεις κλπ.

Kostis Bakopoulos Photo Exhibition:

Η ανάγκη μου να μοιραστώ τις φωτογραφίες και τη ματιά μου με ανθρώπους που ενδιαφέρονται με ώθησε, χωρίς πολλή σκέψη, να δημιουργήσω αυτό το site, αυτή την “Ηλεκτρονική Έκθεση Φωτογραφίας”, όπως την ονομάζω.

Εδώ θα ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της φωτογραφίας. Ακόμα κι αν κάποιες από τις φωτογραφίες που βλέπετε, χρησιμοποιούνται ή χρησιμοποιήθηκαν για επαγγελματικούς σκοπούς, παραμένουμε όλοι μας εραστές της τέχνης ή του hobby που λέγεται φωτογραφία.

Σε αυτό το site θα βρείτε φωτογραφίες ή, καλύτερα, αποτυπώσεις εικόνων, που λήφθηκαν είτε με ψηφιακή compact φωτογραφική μηχανή είτε, κυρίως, με ψηφιακή SLR φωτογραφική μηχανή. Η επεξεργασία των φωτογραφιών είναι όσο λιγότερη γίνεται (εκτός από τις επιτηδευμένα επεξεργασμένες) καθώς ο στόχος δεν είναι μία έκθεση από εξωπραγματικές εικόνες, αλλά από στιγμιότυπα κοντά στην καθημερινότητα και στα χρώματα όπως τα αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι. Καλό θα είναι να σημειωθεί ότι πολλές από τις φωτογραφίες που θα δούμε εδώ έχουν χαμηλότερη ανάλυση από αυτήν της αρχικής φωτογραφίας, αλλά αυτό συμβαίνει για τεχνικούς και μόνο λόγους.

Αν και γνωρίζω πως πολλοί από εσάς, τους επισκέπτες αυτής της ηλεκτρονικής έκθεσης φωτογραφίας, θα ήθελαν να έχουν πληροφόρηση σχετικά με διάφορα τεχνικά στοιχεία και λεπτομέρειες για το φωτογραφικό εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στις λήψεις, αποφάσισα να μην κουράσω το μάτι με χαρακτηριστικά μηχανών, φακών και λεπτομέρειες που κρύβονται από πίσω, αλλά, αντίθετα, να το ξεκουράσω με εικόνες.

Εξάλλου, αυτό δεν έχει σημασία; Η εικόνα, τα χρώματα, η φαντασία…

Διαβάστε περισσότερα για τις φωτογραφίες μου και κείμενά μου ΕΔΩ

Διαβάστε τον οδηγό μου με συμβουλές για την αγορά της πρώτης σας DSLR μηχανής στο skroutz, ΕΔΩ

Διαβάστε στο skroutz τον οδηγό μου σχετικά με τους φακούς και τις λειτουργίες τους, καθώς και συμβουλές για όσους αναρωτιέστε ποιος φακός είναι ιδανικός για εσάς, ΕΔΩ

Καλό μας ταξίδι,
Κωστής Σπ. Μπακόπουλος

me

“Your first 10,000 photographs are your worst”.
Henri Cartier-Bresson